Vaxning

Vaxning är en populär behandling för både män och kvinnor som önskar ta bort hårväxt tillfälligt. Jämfört med rakning uppnår man ett mer långvarigt resultat, men hårväxten måste underhållas kontinuerligt med 3-6 vekors mellanrum.

 

Ben, hela: 300 kr

Ben, halva: 250 kr

Ben, hela inkl. Bikini: 500 kr

Bikini: 200 kr

Överläpp/Haka: 100 kr

Överläpp och Haka: 150 kr

Armar: 200 kr

Axill/Armhåla: 175 kr

Rygg/Bringa: 300 kr

 

 

Så här fungerar det:
Ett vax stryks över området där hår ska avlägsnas. Håren följer med från hårsäcken och lämnar en slät och hårfri yta.

 

Att tänka på vid behandling:
Vid vaxning bör håret vara minst 5 mm för att få bäst resultat. Håret bör inte heller vara över 3 cm eftersom det kan brytas av och man får ett ”stubbigt” resultat. Förbered gärna huden genom att peela området och undvik att smörja in med crème innan behandlingen eftersom det kan påverka vaxets fäste. Nysolad och redan irriterad hud bör inte vaxas.

 

Huden kan bli lite lätt irriterad och röd efter vaxning men detta är normalt och rodnaden lägger sig oftast efter ett dygn. Hos känsliga personer kan rodnaden vara lite längre, ett tips är att smörja området med aloe vera, som är lugnande.

 

Det närmsta dygnet efter vaxning rekommenderar vi dig att undvika solning, träning och bad; huden är känslig och behöver återhämta sig. Använd gärna bekväma och löst sittande kläder. Tänk på att använd milda produkter och vid vaxning av axiller; undvik helst deodorant i tolv timmar.

 

Några dagar efter vaxningen är det bra att du peelar huden så att inåtväxta hårstrån undviks.